Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
21.10.2020.
10:01 > 13:59
Besplatne vakcine protiv humanog papiloma virusa, namenjene starijem uzrastu devojčica u Vojvodini, praktično su se razgrabile u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, što je obradovalo lekare i epidemiologe.
  • ortodoksni inceli

    23.10.2020 09:25
    @Јое

    Osim što je tvoja propaganda o 'čistoti' na nivou talibanskog ideologa, takođe i širiš lažne informacije - opasnost i dalje postoji dokle god je supružnik spavao sa nekim drugim. Ali za primitivce zalutale u civilizaciju je uobičajeno da se bave samo seksualnim životom žena.
  • Bojan

    22.10.2020 13:38
    @Јое

    Razumem te je potpuno, za ljude poput tebe je najbolja opcija da tražite "nepromiskuitetnu" devojku za brak. Tako uvek možeš da se pravdaš da ju je teško naći, a ne da te niko neće.
  • Hahahohohuhu

    22.10.2020 10:47
    "Naime, majke mlađih devojčica, nažalost, nisu toliko zainteresovane da vakcinišu svoje dete i time spreče da one u budućnosti dobiju jedan od najsmrtonosnijih kancera u Srbiji - rak grlića materica."
    Ne bih rekao. Pre će biti da nisu bile ni obaveštene da se sprovodi besplatna vakcinacija. Deo naravno ne želi jer ih je dosadašnje neodgovorno ponašanje države prema zdravlju građana dovelo u sumnju u ispravnost vakcina generalno. Ko bezuslovno veruje ovoj mafijaškoj bagri, tom nešto ozbiljno fali, a za to nažalost vakcina još ne postoji.
  • Јое

    22.10.2020 10:05
    Превенција
    Вероватноћа обољевања од рака грлића материце се повећава са повећавањем промискуитета код жена. Код жена које су спавале само са својим супругом и које нису промискуитетне вероватноћа од обољевања је 0 (и словима НУЛА).
  • Suncica

    21.10.2020 18:48
    Dozvolite sebi širinu
    Internet je dostupan svima (jako mali broj ga nema), sedite i edukujte se, procitajte malo u vezi zemalja koje ovu inekciju daju (kao obavezne) u skolama, kao redovni deo programa vakcinacije.
    Zadrzite kritičnost, ali u cilju sopstvene višeslojnije edukacije. Naravno, bitno je i ko pravi vakcinu, valentnost iste, slazem se.
    Cilj ove vakcinacije je da se smanji smrtnost žena u kasnijim godinama, kad, ako se ne otkrije na vreme, stvarno bude kasno.

  • Васиљка Дожић

    21.10.2020 16:54
    ХПВ ВАКЦИНЕ
    Невероватно, како народ скеоо верује, некима, који су плаћени да смање наталитет. Да ли се бојите, да ће те сутра бити без деце, а онда се сетите вакцине....???
  • pih

    21.10.2020 16:23
    Moja ima tek 11 godina, ne kvalifikuje se :(. Nadam se da ce vakcina biti i narednih godina.
  • Maja

    21.10.2020 15:56
    @Tugomir
    Zato sto se ta vakcina daje samo devojcicama koje do sada nisu imale sexsualne odnose ili imale samo jednog partnera jel je tada verovatnoca da je vec zarazena HPV virusom minimalna a vakcina je delotvorna samo kada nije doslo do kontakta sa nekim od sojeva HPV virusa,u suprotnom vakcina gubi dejstvo
  • tanja

    21.10.2020 15:07
    a nus pojave?
    Juce u Beogradu obustavljeno dalje davanje vakcina protiv gripa zbog nus pojava sad citam "razgrabljene vakcine za HPV".

    Obustavi davanje: Prvi problemi s Torlakovim vakcinama
    DRUŠTVO Autor:Bojana Milovanovic20. Okt. 202012:53 > 13:35

    “Stigle su i taman kada je trebalo da počne zakazivanje, javili su nam da prekinemo. Do daljeg nećemo davati te vakcine iz Torlaka, čekamo nova obaveštenja. Ko zna, možda budu i povučene”, kažu nam u Domu zdravlja na Labudovom brdu.

    https://nova.rs/vesti/drustvo/obustavi-davanje-prvi-problemi-s-torlakovim-vakcinama/
  • Stefanov

    21.10.2020 14:57
    da da kako da ne
    U prevodu niko ne zeli vise da se vakcinise shvatio narod sa kim zivi i ko su ti koji ce ga spricati.Ako te neko laze za testove i broj zarazenih i umrlih tom nekom ces verovati na nekakve vakcine da ti unese u telo da neces ostati sterilian nakon toga i invalid?

    Zasto je Srbija jedna od retkih drzava Evrope koja nema evidenciju o nezeljenim nus pojava nakon vakcinacije koje u vecini slucajeva vode u invalidnost i auto imune bolesti?

    Zasto je Srbija pristala na da nece goniti proizvodjaca vakcina za bilo kakve nus pojave pre potpisivanja o uvozu vakcina?

  • BELENYI

    21.10.2020 14:38
    BBBBBBBBB
    Bravo bravo bravo bravo ! Samo slobodno !
  • Tugomir

    21.10.2020 14:11
    ?
    zasto ne mogu starije zene da se vakcinisu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna